Terapia cu oxigen hiperbaric

Terapia cu oxigen hiperbaric este un sistem revoluționar non-invaziv destinat ridurilor, care înlocuiește tradiționalele tratamente invazive cu substanțe active precum botox-ul și acidul hialuronic. Acest tratament a fost lansat de Michelle Peck (specialistul facial personal al Madonnei) și a făcut furori printre vedetele de la Hollywood şi nu numai. Printre adepţii declaraţi ai acestei „maşini de întinerire” se numără Jennifer Lopez, John Galliano, Naomi Campbell, Justin Timberlake, Eva Longoria, Kate Perry şi nu în ultimul rând diva muzicii pop, Madonna, care nu îşi începe niciun concert fără a se răsfăţa cu „jetul” de oxigen. De acest tratament pot beneficia chiar și persoanele care au injectări cu botox sau acid hialuronic, tratamentul cu oxigen hiperbaric venind în completarea acestor intervenții cu o hidratare în profuzime.

Prin oxigen sunt susţinute grupele de colagen şi reţelele de acid hialuronic responsabile în ten de elasticitate, fermitate, vitalitate și luminozitate. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, vasele sanguine și capilarele care transportă oxigen în derm se subțiază și se atrofiază.  Tratamentul cu oxigen hiperbaric suplimentează direct, din exterior, necesarul de oxigen al dermului, restabilind astfel elasticitatea, fermitatea, vitalitatea și luminozitatea, atât de specifice tenului tânăr.

Tratamentul cu oxigen hiperbaric se bazează pe o tehnologie spectaculoasă de transformare a oxigenului din aer (de puritate scăzută 16-18%), prin intermediul unor filtre speciale, în oxigen de puritate 98%. Bulele de oxigen hiperbaric sunt difuzate cu o anumită presiune pe piele și împinse în profunzimea dermului. Acest tratament permite combinarea oxigenului pur cu produse cosmetice cu ingrediente active puternice (precum acid hialuronic; vitamine –A, C, E; antioxidanți – aloe vera si ceai verde), care se pot introduce în straturile profunde ale pielii cu ajutorul presiunii oxigenului.

Această tehnologie duce la o hidratare superioară, dar se pot face tratamente specifice (antirid, de albire, de rejuvenare, anti-acneic, etc.), în funcție de necesitățile și de problemele specifice fiecărui ten în parte, cu ajutorul serurilor speciale pentru tratarea acestor probleme. Nutriția celulelor fiind mărită de până la 6 ori, rezultatele sunt vizibile chiar de la prima ședință.

Deoarece celulele moarte, praful, sebumul și transpirația blochează porii, încetinind procesul de oxigenare și de introducere a substanțelor active în piele, înaintea ședinței de oxigenare se recomandă o curățire profundă a  tenului (care poate fi efectuată prin realizarea unei exfolieri/gomaj, prin extracția manuală a comedoamelor  sau prin efectuarea unei microdermabraziuni).

Pentru rezultate spectaculoase, se recomandă efectuarea unei terapii care să includă  6 tratamente de oxigenare, timp de 30 de minute, cu o frecvență între 7-10 zile. Pentru menținerea rezultatelor, se recomandă efectuarea unui tratament de oxigenare la un interval de 4 săptămâni.

Beneficiile tratamentului cu oxigen hiperbaric :

 • ridurile se atenuează vizibil, obținându-se un efect de lifting facial;
 • ovalul feței este redefinit;
 • cicatricile superficiale se reduc și aspectul tenului se uniformizează;
 • acneea este eliminată;
 • tenul se luminează și se tonifică;
 • petele pigmentare sunt reduse drastic;
 • vergeturile se atenuează;
 • cuperoza este eliminată;
 • „pungile”de sub ochi sunt eliminate;
 • elasticitatea tenului este redată;
 • densitatea rețelei de colagen este refăcută;
 • regenerarea celulară este accelerată;

Tratament cu Oxigen Hiperbaric- Sistem High-Tech cu protocol în 3 pasi:

 1. Oxigenarea de tip “injectare cu oxigen”de puritate ridicată (98%) sub presiune dublă: curăță tenul, îl oxigenează, înlatură celulele moarte și deschide porii. Masajul cu oxigen hiperbaric activează circulația sangvină și metabolismul celular. Tenul redevine luminos și vitalizat.
 2. Oxigenarea de tip spray: permite combinarea oxigenului pur  cu produse cosmetice cu ingrediente active puternice, care sunt împinse prin presiunea oxigenului în straturile profunde ale pielii. Redă densitatea rețelei de  colagen, accelerează regenerarea celulară și reface elasticitatea tenului.
 3. Oxigenarea de tip mască: Se acoperă întregul chip cu o mască de oxigenpur, inhalându-se atât prin inspirație, cât și prin fiecare por oxigen de o puritate aproape perfectă. Protejează colagenul de degradare și ajută la netezirea vizibilă a pielii.

1 thought on “Terapia cu oxigen hiperbaric”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *